Νέα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 25/09/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos

 

Τα γραφεία της εταιρείας Nanotypos, με έδρα την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί τον υποδέχθηκε ο διευθυντής έρευνας Δρ. Νίκος Κεχαγιάς και ο συνεργάτης της εταιρείας κος Θεόδωρος Ταχτσίδης.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δρ. Κεχαγιάς ενημέρωσε τον κο Μητσοτάκη για τις ερευνητικές δραστηριότητες της εταιρείας, τα καινοτόμα προϊόντα και εξήγησε τις προηγμένες μεθόδους κατασκευής νανοδιατάξεων και έξυπνων επιφανειών. Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις γύρω από θέματα τεχνολογίας και των εφαρμογών της καθώς και συζήτησαν για τους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Ο Δρ. Κεχαγιάς τόνισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αναγκαιότητα ενίσχυσης της εκπαίδευσης νέων επιστημών στον χώρο της νανοτεχνολογίας μέσω της συνεργασίας ιδιωτικών επιχειρήσεων με εθνικούς ερευνητικούς φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σημαντικό ρόλο του κέντρου ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (www.e-kepa.gr) στην γρήγορη και αποτελεσματική διαμεσολάβηση του κέντρου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

Η εταιρεία Nanotypos δραστηριοποιείται στο χώρο της Νανοτεχνολογίας με εξειδίκευση στην κατασκευή επιφανειών και διατάξεων μέσω προηγμένων μεθόδων νανολιθογραφίας. Ιδιαίτερα, έμφαση δίνεται στην κατασκευή πλαστικών προϊόντων με λειτουργικές επιφανειακές ιδιότητες προσαρμοσμένες στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος. Οι προσαρμοσμένες ιδιότητες αποδίδονται στην επιφάνεια των πλαστικών είτε με συνεχή τρόπο (roll-to-roll) είτε με τη μέθοδο έγχυσης πλαστικών (injectionmoulding).

 

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos

Το βραβείο Silver Award έλαβε η ΜΙΚ3

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/09/2017

BITE AWARDS 2017   Το βραβείο  ‘Silver Award’  για το λογισμικό  ‘Copyright Management System (CrMS) “Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Μουσικής”  έλαβε η εταιρία MIK3, στην... Περισσότερα »


Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/09/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης   Την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το πρώτο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στη χώρα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ.... Περισσότερα »


Eπίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Τεχνόπολη

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 14/09/2017

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της επίσκεψης του στην 82 η  ΔΕΘ και στο πλαίσιο επαφών του με την επιχειρηματική κοινότητα, θα επισκεφτεί την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Θα συναντηθεί με στελέχη... Περισσότερα »


Πρόσκληση εκδήλωσης με θέμα: «General Data Protection Regulation, GDPR

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/07/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Technopolis Cluster διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: « General Data Protection Regulation, GDPR » Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 , ώρα 19.00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ της... Περισσότερα »


Machine Learning

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 10/05/2017

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε η επιστημονική επιτροπή του Technopolis Cluster στην αίθουσας "ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ" της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης με θέμα « Machine learning » με εισηγητές τους Ιωάννη Βλαχάβα, καθηγητής ΑΠΘ, Γρηγόρη... Περισσότερα »


20 εταιρίες που απασχολούν συνολικά 2460 άτομα περιμένουν το βιογραφικό σου

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/05/2017

Περισσότερα »


Πρόσκληση Ονοματοδοσίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/04/2017

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκηςσας προσκαλούν στην τελετή ονοματοδοσίαςτης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του κεντρικού κτιρίου που στο εξής θα ονομάζεται «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαΐου στις... Περισσότερα »


Πιστοποίηση Λογισμικού και Τεχνικό Χρέος

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/04/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε η επιστημονική επιτροπή του Technopolis Cluster στο ACT με θέμα την Πιστοποίηση Λογισμικού και Τεχνικό Χρέος, με εισηγητές τους Ιωάννη Σταμέλο, Καθηγητή... Περισσότερα »


Εκδήλωση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα: Τεχνολογίες CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 29/03/2017

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN , Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» Σκοπός της... Περισσότερα »