Δελτίο Τύπου: Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα Success Stories του έργου Growing Social

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/02/2019

 

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα Success Stories του έργου Growing Social

 

Στο επίκεντρο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη η ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πανόραμα την Πέμπτη 31.01.2019 η ημερίδα για την «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της ίδρυσης Δομών Στήριξης στη Διασυνοριακή Περιοχή» με το ακρωνύμιο «Growing Social».

 

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG VA GR-BG 2014-2020,  συμμετείχαν από την Ελλάδα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη (Επικεφαλής Εταίρος),  ο Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Εταίρος 2) και η Γενική Γραμματεία-Βιομηχανίας (Εταίρος 3) και από τη Βουλγαρία ο Δήμος Rudozem (Εταίρος 4) και το LocalactivegroupZlatogerad – Nedelino (Εταίρος 5).

 

Στόχος της δράσης ήταν η παρουσίαση στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης, καλών πρακτικών μέσω αληθινών ιστοριών νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν στον επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας παράλληλα σημαντικό κοινωνικό έργο. Επίσης η διοργάνωση στρογγυλών τραπεζιών, καθώς και η δικτύωση ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Απώτερος σκοπός της ημερίδας ήταν η διάδοση της είδησης ότι προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ιδρύσουν μια κοινωνική επιχείρηση να αξιοποιήσουν τη νέα δομή του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη το τοπικό γραφείο στήριξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας πουβρίσκεται στο Ασβεστοχώρι  και να καταθέσουν επενδυτικά σχέδια προς αξιολόγηση εκ των οποίων τα δύο καλύτερα projectsθα φιλοξενηθούν στη θερμοκοιτίδα του Technopolis ICT BusinessPark.

 

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημερίδα. Μια ημερίδα που συνδέει όλους τους ενεργούς πολίτες με την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Μέσω μιας ακόμη πρωτοβουλίας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη που έχει σταθερή επιδίωξη να προωθήσει κάθε μορφή ανάπτυξης που έχει προστιθέμενη αξία για την κοινωνία», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που άνοιξε την ημερίδα.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Συντονιστής της Κοινής Γραμματείας CP INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020 Δημήτριος Παπαθανασίου, ενώεισηγητές στην ημερίδα ήταν τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα. Η προϊσταμένη του Τμήματος ΑναπτυξιακούΣχεδιασμού και Προγραμμάτων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Αλεξάνδρα Ανανίκα παρουσίασε το έργο «Growing Social», ο DavideTonon εκπροσωπώντας τον συνεταιρισμό Nexes της Ισπανίας παρουσίασε το επιτυχημένο παράδειγμά του, η Delia Stefenel, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Sibiu της Ρουμανίας, μίλησε για επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ρουμανία, o κος Λεωνίδας Σκερλετόπουλος Εθνικός Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κοινωνικού Marketingανέφερε αρκετές ιστορίες επιτυχίας κοινωνικών επιχειρήσεων διεθνώς, ο κος Βασίλης Μπέλλης, Γενικός Διευθυντής στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας,  παρουσίασε το Οικοσύστημα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Καρδίτσα και το χρηματοδοτικό εργαλείο που απευθύνεται σε επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο.. Επίσης ο κος Λάζαρος Αγγέλου από την οργάνωση ΠΡΩΣΚΑΛΟ παρουσίασε το οικοσύστημα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας της ΠΡΩΣΚΑΛΟ στην Θεσσαλονίκη και ο Δρ Κώστας Νικολάου πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κ.ΑΛ.Ο.  δέκα επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, ενώ ο Γεράσιμος Σπανός από το Τοπικό Γραφείο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη  έκανε παρουσίαση του Τοπικού Γραφείου και των δραστηριοτήτων του. Το απόγευμα η ημερίδα περιελάμβανε  τρία στρογγυλά τραπέζια για το θέμα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, όπουοι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με την προδημοσίευση της δράσης «Επιχορήγηση υφισταμένων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.)».

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα Success Stories του έργου Growing Social Growing Social