Νέα

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης με θέμα "Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN"

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/06/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τεχνόπολης  Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς του  CERN

 

Εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και ο ερευνητικός οργανισμός CERN.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17.00’.

 

Oμιλητές θα είναι στο πρώτο μέρος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN Μανώλης Τσεσμελής και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας.

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης  στελέχη του CERN, θα παρουσιάσουν τις διαδικασίες προμηθειών και διαγωνισμών  που ακολουθεί το ερευνητικό ινστιτούτο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε αυτούς. Επίσης θα παρουσιαστούν δυο επιτυχημένα παραδείγματα δυναμικών εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, που ήδη είναι προμηθευτές του CERN.

 

Πρέπει να τονίσουμε το έλλειμμα που έχει η Ελλάδα με τη συμμετοχή της  στους διαγωνισμούς και στις προμήθειες του CERN, έλλειμμα που οι οργανωτές με την εκδήλωση  θέλουν να το μετατρέψουν σε ευκαιρία και σε πλεονέκτημα και να καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις της ΠκΜ ώστε να γίνουν προμηθευτές του CERN. 

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό ερευνητικό οργανισμό CERN, στη Γενεύη, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, τον περιορισμό του brain drain και τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς προμηθειών του CERN.

 

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

 

17.00’-17.15’: Προσέλευση

17.15’-17.30’: Α’ Πάνελ

-Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

-Μανώλης Τσεσμελής Αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN

-Τάσος Τζήκας Πρόεδρος Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

 

17.30’-18.15’: Β’ Πάνελ

-Στελέχη Διεύθυνσης Προμηθειών του CERN - Διαδικασία Προμηθειών και Διαγωνισμών του CERN

-Πέτρος Σουκουλιάς Head of Scientific/Advisory Board, Co-Founder Prisma Electronics - Επιτυχημένες συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN

-Χάρης Κόκκινος Τεχνικός Διευθυντής FEAC Engineering P.C.

 

18.45’-19.00’: Ερωτήσεις - Συζήτηση

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης με θέμα «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN

Πρόσκληση εκδήλωσης με θέμα: Συμμετοχή επιχειρήσεων της ΠΚΜ στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/06/2018

  Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 17.00 στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας... Περισσότερα »


Δύο χρόνια από την ίδρυση του «Technopolis Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού»

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 14/06/2018

Δύο χρόνια από την ίδρυση του «Technopolis Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού»   Ειδική εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την ίδρυση του «Technopolis Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στην Τεχνόπολη... Περισσότερα »


Νέα στρατηγική συνεργασία για Epsilon Net και Εθνική Τράπεζα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/06/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Νέα στρατηγική συνεργασία για Epsilon Net και Εθνική Τράπεζα   Η Epsilon Net σύναψε νέα συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα με στόχο να παρέχει στις επιχειρήσεις-πελάτες της τράπεζας την εφαρμογή... Περισσότερα »


Πρόσκληση εκδήλωσης με θέμα: "Η επαγγελματική πλευρά του NAS"

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 05/06/2018

 Πρόσκληση  Η εταιρία NetConnect διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η Επαγγελματική πλευρά του NAS», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης  Θεσσαλονίκης.... Περισσότερα »


Η VIDAVO Mobile Health συναντά την Ελληνική Ναυτιλία στην ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/06/2018

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η VIDAVO Mobile Health συναντά την Ελληνική Ναυτιλία στην ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 | 2-8 Ιουνίου 2018 | Metropolitan Expo   H Ελληνική Ναυτιλία, με το δυναμικότερο εμπορικό... Περισσότερα »


Μια σημαντική βράβευση απονεμήθηκε στον CEO της Apifon

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 11/05/2018

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Μια σημαντική βράβευση για το μέλος του Technopolis Cluster απονεμήθηκε στον CEO της Apifon, στο 40 under 40 του Fortune... Περισσότερα »


5o Technology Forum 2018

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 09/05/2018

Το  Technology   Forum  ( https://technology-forum.eu/ ) θα πραγματοποιηθεί με τη  συνεργασία 20 φορέων για 5η συνεχόμενη χρονιά την  Τετάρτη 16 Μαΐου 2018  στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ)... Περισσότερα »


Για 3η συνεχόμενη χρονιά χορηγός του Hackathon Serres η DataScouting

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 08/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Για 3 η συνεχόμενη χρονιά χορηγός του Hackathon Serres η DataScouting   H DataScouting στήριξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Hackathon Serres που διοργανώθηκε στις 5 και 6 Μαΐου από την... Περισσότερα »


Εκδήλωση GDPR

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/04/2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) εκδήλωση με θέμα: ¨ Η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού... Περισσότερα »