Νέα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Doing Business with CERN»

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/06/2021

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Doing Business with CERN». Το συνέδριο διοργάνωσαν διαδικτυακά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το Ερευνητικό Κέντρο CERN, στοχεύοντας στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων του CERN με επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά με πάνω από 3.100 views, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κοινού της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το Επιχειρηματικό συνέδριο ξεκίνησε με την κα Charlotte Lindberg Warakaulle - Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων αναφέρθηκε στην πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων Ελλάδας και Cern, ενώ τόνισε τη σημασία του Συνεδρίου καθώς έχει στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και την αναζήτηση ευκαιριών στη σύναψη συνεργασιών.  Δείτε την ομιλία εδώ.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Τάσος Τζήκας υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στις προμήθειες του Cern, ενώ ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφτηκε το 2017  στην Γενεύη μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του CERN, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων σε τομείς επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματικής συνεργασίας. Τόνισε επίσης ότι σε λίγο καιρό από τώρα, όταν θα είναι έτοιμοι, θα ανακοινώσουν ακόμη περισσότερα πράγματα που θα αφορούν στη συνεργασία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας με το Cern».  Δείτε την ομιλία του προέδρου της Τεχνόπολης Τάσου Τζήκα εδώ.    Δείτε την ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

Από την πλευρά του ο Μανώλης Τσεσμελής ο Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του Cern, αναφέρθηκε στις ερευνητικές αλλά και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του κέντρου πυρηνικών ερευνών, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και γνωστοποίησε ότι φέτος για πρώτη φορά 22 μαθητές από την Ελλάδα θα επισκεφθούν το Σεπτέμβριο το Cern.  Δείτε την ομιλία εδώ.

 

Τον  τρόπο με τον οποίο μια ελληνική επιχείρηση μπορεί να συμμετέχει στις διαδικασίες μέσω των οποίων το Cern προμηθεύεται προϊόντα και υπηρεσίες παρουσίασε ο Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Cern, Jerom Pierlot.  Ο κ. Pierlot επισήμανε ότι η διαδικασία της προμήθειας αφορά τόσο προϊόντα που υπάρχουν ήδη όσο και προϊόντα που μπορούν να παραχθούν μέσω υπαρχουσών τεχνικών και τεχνολογιών κατασκευής αλλά και μη τυπικά προϊόντα για τα οποία δεν υπάρχει τεχνογνωσία. Δείτε την ομιλία εδώ.

 

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Μεταφοράς γνώσης,  Giovanni Anelli παρουσίασε έναν ακόμη τρόπο επιχειρηματικής συνεργασίας με το Cern, εκείνον της μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Ερευνητικό Κέντρο για την ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών. Σημείωσε ότι τεχνολογίες που παράγονται στο πλαίσιο της έρευνας δεν είναι έτοιμες για χρήση αλλά με τις απαραίτητες προσαρμογές μπορούν να προωθηθούν εμπορικά. Δείτε την ομιλία εδώ.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται την τεχνολογική υποστήριξη του Cern και ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι ο ΣΕΒΕ έχει στρατηγικό στόχο να λειτουργήσει ως κεντρικός πυλώνας στον τριπλό πυλώνα της καινοτομίας. Δείτε την ομιλία εδώ.

 

Ενώ ο Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΙΝΣΒΕ) Δρ. Χρήστος Γεωργίου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης καθώς συμβάλει στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν την ευκαιρία να συνάψουν συνεργασία με έναν τόσο μεγάλο οργανισμό όπως το Cern. Δείτε την ομιλία εδώ.

 

Τέλος οι παρακάτω εταιρίες παρουσίασαν το προφίλ των εταιριών τους:

AS Automation, Dromeas, Episystems, Kuehne Nagel, Livemedia, Palaplast, Eurotrade, Prisma

 

Το Συνέδριο συντόνισε η Αρχισυντάκτρια του Livemedia, Ειρήνη Συράκη.

 

 

Ομιλητές Συνεδρίου

Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο “Doing Business with CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/05/2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το  Ερευνητικό Κέντρο CERN διοργανώνουν Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Συνέδριο με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων του οργανισμού με επιχειρήσεις της Περιφέρειας... Περισσότερα »


Διαδικτυακό Επιχειρηματικό Συνέδριο

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/05/2021

Επιχειρηματικό Συνέδριο     “Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζονται με το CERN”     Τον Ιανουάριο του 2017 υπογράφθηκε στην Γενεύη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της... Περισσότερα »


Πρόσκληση Συμμετοχή στα κέντρα στήριξης επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/03/2021

Πρόσκληση Συμμετοχή στα κέντρα στήριξης επιχειρηματικότητας   Στα πλαίσια του έργου με τίτλο: “Establishment of Business Clubs for the enhancement of entrepreneurship in the cb area ” και ακρωνύμιο “ Business Clubs ” στα... Περισσότερα »


Η εταιρία της Θεσσαλονίκης που υποστηρίζει την Ευρωπαική Έρευνα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/09/2020

Ερευνητές από όλη την Ευρώπη εμπιστεύονται τη Vilabs για να βρουν χρηματοδότηση και να βγάλουν το ερευνητικό έργο τους έξω από το εργαστήριο.   Φέρνει κοντά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα ανά την Ευρώπη και τα βοηθά να... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Μια νέα θερμοκοιτίδα με εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό τομέα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/09/2020

Μια νέα θερμοκοιτίδα με εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό τομέα. Δράση του έργου ‘ IBiSEAit ’ και του Δήμου Λαγκαδά   Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου « « In c rease innovative Business in Sea ,... Περισσότερα »


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Technopolis ICT Business Park

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 04/09/2020

Tο πρώτο και μεγαλύτερο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με μέλη του Cluster Τεχνητής Νοημοσύνης με τα οποία είχε συζήτηση. Ο... Περισσότερα »


Πρόσκληση Δήλωση ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/08/2020

O Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε. συμμετέχει  ως  εταίρος 3 στο   έργο   με   τίτλο: «Establishment  of  Business  Clubs  for  the ... Περισσότερα »


Start Up for Good | 2 και 3 Ιουλίου 2020

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 29/06/2020

Σε ένα μοναδικό εργαστήριο θα έχεις την ευκαιρία από διακεκριμένους εισηγητές να γνωρίσεις τις νέες τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές στο πεδίο του Marketing και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το εργαστήριο θα... Περισσότερα »


RIS3 One Stop Liaison Office

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 19/05/2020

Χρηματοδοκικά εργαλεία με έμφαση στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στους τομείς RIS3   To RIS3 One Stop Liaison Office αποτελεί μία δράση υποστήριξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Οικοσύστημα Καινοτομίας και... Περισσότερα »