Νέα

Το έργο GR-BG BUSINESS PASSPORT συμμετέχει στην Έκθεση «AgroThessaly» στη Λάρισα από τις 9-12.3.2023

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 09/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το έργο  GR-BG BUSINESS PASSPORT  συμμετέχει στην 13η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» στη Λάρισα από τις 9-12.3.2023 , ΤΕΝΤ Α’  stand C5.

Η Technopolis ICT Business Park ως επικεφαλής του  έργου « Greek Bulgarian Business Partnership by Assistance, Services, Solutions to Promote Open Regions Team» με το ακρωνύμιο «GR-BG BUSINESS PASSPORT» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Cooperation Programme INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020», θα παρουσιάσει στο περίπτερό της καινοτόμες λύσεις ρομποτικής με εφαρμογές σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες του αγροδιατροφικού τομέα και ειδικότερα στην κοινωνία. Οι τεχνολογίες των ρομπότ σήμερα προσφέρουν λύσεις και διευκολύνσεις σε περίπλοκα θέματα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν την εισαγωγή νέων τεχνολογιών ρομποτικής και ειδικότερα θα παρουσιαστεί από την κα Κουραμπά Ευφροσύνη -νικήτρια του Διαγωνισμού Καινοτομίας του GR-BG BUSINESS PASSPORT-το επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο: "Κοινωνικά Ρομπότ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση".

Παράλληλα θα παρουσιαστεί η Θερμοκοιτίδα ρομποτικής που λειτουργεί στην Technopolis ICT Business Park προσφέροντας ελεύθερη χρήση σε φοιτητές στον εξοπλισμό και στα ρομπότ που διαθέτει.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η σύλληψη της ιδέας του έργου BUSINESS PASSPORT προέκυψε από την αναγνώριση της ανάγκης να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον για την προώθηση της καινοτομίας, η ανάπτυξη της οποίας εξαρτάται από την επιχειρηματική συνεργασία, τη δημιουργία δικτύων μεταφοράς τεχνολογίας, υποδομές που παρέχουν υπηρεσίες μετάδοσης πληροφοριών, επικοινωνίας, εκπαίδευσης κ.λ.π. Ως εκ τούτου το έργο GR-BG BUSINESS PASSPORT προβλέπει τη λειτουργία εργαστηρίων σε θερμοκοιτίδες, θα υποστηρίζεται από ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς διασφαλίζοντας ότι η γνώση είναι διασυνδεδεμένη και άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγή, με αποτέλεσμα τον συνεχή εκσυγχρονισμό της τεχνογνωσίας και τη μεταφορά της στους ενδιαφερόμενους. Η ικανότητα των επιχειρήσεων να καινοτομούν και να αναπτύσσονται είναι, από κοινού, η πρωταρχική δύναμη που οδηγεί στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Οι μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις αποτελούν ουσιαστικό μέρος αυτής της διαδικασίας, καθώς επιτυγχάνουν διαρθρωτικές αλλαγές και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αντικαθιστώντας εκείνες που χάνονται και αυτό είναι το κύριο μέλημα στη διασυνοριακή περιοχή.

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 645.014,85 €, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ: 85% ΕΕ ΚΑΙ 15% Εθνική Συμμετοχή

Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς :

•Επικεφαλής  Εταίρος – Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε (GR)

•Εταίρος 2 – Ένωση Περιφερειακών Δήμων Maritza (BG)

•Εταίρος 3 – Ειδικός Λογαριασμός Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος (GR)

•Εταίρος 4 – Institute Of Robotics Bulgarian Academy Of Sciences
Bulgaria (BG)

 

GR-BG BUSINESS PASSPORT

Πρόσκληση Συμμετοχής στον Διασυνοριακό Διαγωνισμό Καινοτομίας Business Passport

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 09/02/2023

Περισσότερα »


Πρόσκληση σε φοιτητές (πτυχίου ή μεταπτυχιακούς) διαφορετικών κλάδων για νεες ιδεες στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/02/2023

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια πρόκληση που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για να φανταστείτε νέες λύσεις  Διεπιστημονικές για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων χρησιμοποιώντας επιταχυντές σωματιδίων. Αυτή η πρόκληση... Περισσότερα »


Αφιέρωμα στη Θερμοκοιτιζόμενη εταιρεία THESS ΑΕ

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 31/01/2023

THESS: Η εταιρεία της Θεσσαλονίκης-φύλακας άγγελος των βιοϊατρικών συσκευών   THESS Thessaloniki Software Solutions     Δημιουργεί υπολογιστικά μοντέλα για την ασφάλεια συσκευών, όπως βηματοδότες και κοχλιακά... Περισσότερα »


Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 27/01/2023

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ», μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2023 της Θερμοκοιτίδας Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης. Στην κοπή της πίτας... Περισσότερα »


Ακύρωση του Διαγωνισμού προμήθειας 2 Robot του έργου Business Passport

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 19/01/2023

Περισσότερα »


Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού ύψους 31.600,00€ συν ΦΠΑ

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/07/2022

"Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού ύψους 31.600,00€ συν ΦΠΑ¨ Με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, στα πλαίσια του έργου “Greek Bulgarian Business... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου | Εποικοδομητική η συνάντηση του SEEIIST στη Θεσσαλονίκη για το «μικρό» CERN με σκοπό την έρευνα για τη θεραπεία καρκινικών όγκων

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/04/2022

Σε τροχιά έχει μπει η εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου ΝΑ Ευρώπης για τις Βιώσιμες Τεχνολογίες (SEEIIST) με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Έρευνας για τη Θεραπεία του Καρκίνου στα πρότυπα του CERN, που θα... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου | 14th SEEIIST Steering Committee Meetings

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 29/03/2022

Συνέδριο «SOUTH EASTERN EUROPEAN INITIATIVE FOR CANCER RESEARCH & THERAPY WITH IONES   14 th SEEIIST Steering Committee Meetings στη Θεσσαλονίκη από τις 4 έως τις 6 Απριλίου 2022   Τριήμερο συνέδριο... Περισσότερα »


14η Συνάντηση της Διευθύνουσας Επιτροπής SEEIIST Θεσσαλονίκη 4,5 & 6 Απρίλιου

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 28/03/2022

Σας καλούμε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και ώρα 09:30 στην ανοικτή συνεδρίαση του SEEIIST (South Eastern European International Institute for Sustainable Technologies ) Steering Committee , που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο... Περισσότερα »