Συνέδριο με τίτλο: «Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου Επιχειρηματικότητας»

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 04/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνέδριο

«Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου Επιχειρηματικότητας»

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ««Increase innovative Business in Sea, Environment & Agricultureand IT»  με το ακρωνύμιο IBiSEAit, στο οποίο συμμετέχουν 4 φορείς από την Ελλάδα και 2 από την Βόρεια Μακεδονία. Το έργο  συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009, διοργανώνεται το Εναρκτήριο Συνέδριο του έργου με τίτλο «Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου  Επιχειρηματικότητας».

 

Το συνέδριο διοργανώνει το TECHNOPOLIS ICT BUSINESS PARK, την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 17:00, στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» στις εγκαταστάσεις του  Technopolis ICT Business Park,  ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Κτήριο Γ2.

 

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο “IBiSEAit”, στοχεύει να προωθήσει και να υποστηρίξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα με την δημιουργία 2 θερμοκοιτίδων στη Κεντρική Μακεδονία. Η πρώτη θα έχει εξειδίκευση στην  οικονομία της θάλασσας (blueeconomy) και θα βρίσκετε στο δήμο Θερμαϊκού, η δεύτερη θα έχει εξειδίκευση στις καινοτόμες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και θα βρίσκετε στο Δήμο Λαγκαδά. Η υποστήριξηθερμοκοιτίδων είναι ένα μοντέλο τοπικής (αποκεντρωμένης)ανάπτυξης. Θα υλοποιηθούν δράσειςσποράς αλλά κυρίως δράσης υποστήριξης, μηχανισμούς στουςεμπλεκόμενους νέους καινοτόμουςεπιχειρηματίες στη διασυνοριακή περιοχή. Αναμένεται ότι θα δοθεί έτσι μια εναλλακτική δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να έχουν μία θετική επιρροή με τηνκαινοτομία τους.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι κύριοι Αναστάσιος Τζήκας Πρόεδρος του Technopolis ICT Business Park και ο Ιωάννης Καραγιάννης Δήμαρχος Λαγκαδά.

 

Στο συνέδριο επίσης θα μιλήσουν οι κύριοι:

 

-          Tom Katsioulas, Technology Executive|Business & Marketing Leader who Delivers Rapid Growth,

 

-          Δημήτρης Κουρτέσης, Technology entrepreneurStartup Coach, OK!Thess

 

-          Γιώργος Μπουζιάνας, CTO at Fieldscale, Computational Electromagnetics Engineer, PhD


-           Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος, Βραβευμένος με ΕΑΑ ειδικός εταιρικής καινοτομίας και έρευνας, Ιδρυτής της Curious, Inc.

 

Παράλληλα με το συνέδριο στον ίδιο χώρο στις 15.30 - 17.30  θα παρουσιαστεί από τον κ. Γιώργο Κόκκα η μεθοδολογία Business Model Canvas ως εργαλείο ανάλυσης και σχεδιασμού startups. Στη δίωρη αυτή παρουσίαση ο κ. Κόκκας θα παρουσιάσει τα βήματα και τον τρόπο εφαρμογής της μεθοδολογίας.

 

 

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

 

Συνέδριο με τίτλο: «Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου Επιχειρηματικότητας»