Νέα

Συνέδριο με τίτλο: «Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου Επιχειρηματικότητας»

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 04/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνέδριο

«Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου Επιχειρηματικότητας»

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ««Increase innovative Business in Sea, Environment & Agricultureand IT»  με το ακρωνύμιο IBiSEAit, στο οποίο συμμετέχουν 4 φορείς από την Ελλάδα και 2 από την Βόρεια Μακεδονία. Το έργο  συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009, διοργανώνεται το Εναρκτήριο Συνέδριο του έργου με τίτλο «Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου  Επιχειρηματικότητας».

 

Το συνέδριο διοργανώνει το TECHNOPOLIS ICT BUSINESS PARK, την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 17:00, στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» στις εγκαταστάσεις του  Technopolis ICT Business Park,  ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Κτήριο Γ2.

 

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο “IBiSEAit”, στοχεύει να προωθήσει και να υποστηρίξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα με την δημιουργία 2 θερμοκοιτίδων στη Κεντρική Μακεδονία. Η πρώτη θα έχει εξειδίκευση στην  οικονομία της θάλασσας (blueeconomy) και θα βρίσκετε στο δήμο Θερμαϊκού, η δεύτερη θα έχει εξειδίκευση στις καινοτόμες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και θα βρίσκετε στο Δήμο Λαγκαδά. Η υποστήριξηθερμοκοιτίδων είναι ένα μοντέλο τοπικής (αποκεντρωμένης)ανάπτυξης. Θα υλοποιηθούν δράσειςσποράς αλλά κυρίως δράσης υποστήριξης, μηχανισμούς στουςεμπλεκόμενους νέους καινοτόμουςεπιχειρηματίες στη διασυνοριακή περιοχή. Αναμένεται ότι θα δοθεί έτσι μια εναλλακτική δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να έχουν μία θετική επιρροή με τηνκαινοτομία τους.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι κύριοι Αναστάσιος Τζήκας Πρόεδρος του Technopolis ICT Business Park και ο Ιωάννης Καραγιάννης Δήμαρχος Λαγκαδά.

 

Στο συνέδριο επίσης θα μιλήσουν οι κύριοι:

 

-          Tom Katsioulas, Technology Executive|Business & Marketing Leader who Delivers Rapid Growth,

 

-          Δημήτρης Κουρτέσης, Technology entrepreneurStartup Coach, OK!Thess

 

-          Γιώργος Μπουζιάνας, CTO at Fieldscale, Computational Electromagnetics Engineer, PhD


-           Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος, Βραβευμένος με ΕΑΑ ειδικός εταιρικής καινοτομίας και έρευνας, Ιδρυτής της Curious, Inc.

 

Παράλληλα με το συνέδριο στον ίδιο χώρο στις 15.30 - 17.30  θα παρουσιαστεί από τον κ. Γιώργο Κόκκα η μεθοδολογία Business Model Canvas ως εργαλείο ανάλυσης και σχεδιασμού startups. Στη δίωρη αυτή παρουσίαση ο κ. Κόκκας θα παρουσιάσει τα βήματα και τον τρόπο εφαρμογής της μεθοδολογίας.

 

 

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

 

Συνέδριο με τίτλο: «Δράσεις ενίσχυσης της καινοτόμου Επιχειρηματικότητας»

Δελτίο Τύπου: Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα Success Stories του έργου Growing Social

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/02/2019

  Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα Su ccess Stories του έργου Growing Social   Στο επίκεντρο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη η ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε... Περισσότερα »


Πρόσκληση ημερίδας με τίτλο "Ιστορίες Επιτυχίας" στον κλάδο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 25/01/2019

Περισσότερα »


Επιτυχημένη διήμερη επιχειρηματική αποστολή στο CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 23/01/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Επιτυχημένη διήμερη επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε στο CERN στην Γενεύη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του... Περισσότερα »


Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας & Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά οργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στο CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 08/01/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Επιχειρηματική αποστολή στο CERN στη Γενεύη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και  την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος,... Περισσότερα »


Χριστουγεννιάτικο bazaar με χαμόγελο

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 30/11/2018

  Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το Χαμόγελο του Παιδιού σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 12.00 – 16.00 στο ισόγειο του κτιρίου της Τεχνόπολης.   Μια και όλοι αυτές τις μέρες... Περισσότερα »


Επιχειρηματική Αποστολή στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη 10 & 11 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 28/11/2018

  Τον Ιανουάριο του 2017 υπογράφθηκε στην Γενεύη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων σε τομείς επιστημονικής,... Περισσότερα »


Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την Πνοή Ελπίδας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 28/11/2018

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην πρωτοβουλία για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την Πνοή Ελπίδας .   Η Πνοή Ελπίδας είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με φιλανθρωπική δράση. Εδρεύει στο Τριάδι Θέρμης και... Περισσότερα »


Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα Innovation Mindset: The Ultimate Cheat Sheet on Technology Entrepreneurship

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/11/2018

Πρόσκληση σε εκδήλωση Η Τεχνόπολη στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών και των στελεχών της σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Δρ. Φώτη Φιλιππόπουλου , βραβευμένου με Σήμα Αριστείας για Καλύτερη Παροχή Έρευνας και... Περισσότερα »


Δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα για τη μελέτη κινήτρων σε εταιρίες τεχνολογίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/09/2018

  Δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα για τη μελέτη κινήτρων σε εταιρίες τεχνολογίας   Επιτροπή θα διερευνήσει τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν για την προσέλκυση επενδύσεων και εταιρειών στην Τεχνόπολη... Περισσότερα »