Νέα

Επιχειρηματική Αποστολή στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη 10 & 11 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 28/11/2018

 

Τον Ιανουάριο του 2017 υπογράφθηκε στην Γενεύη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων σε τομείς επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματική συνεργασίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασια με τη Τεχνόπολης Θεσ/νικης και  την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων, καθώς και άλλων φορέων της περιοχής, διοργανώνει στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2019 Επιχειρηματική Αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη και αφορά όλους του επιχειρηματικούς κλάδους.

Στόχος της αποστολής είναι η παρουσίαση των επιλεγμένων επιχειρήσεων, η καθοδήγησή τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Οργανισμού και τις προδιαγραφές υπηρεσιών και αγαθών που θέτει, με στόχο επιχειρήσεις της ΠκΜ να εγγραφούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού.

Η Αποστολή θα έχει χαρακτήρα partenariat με κύριο στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων των επιχειρήσεων με το CERN. Αρχικά, θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες, τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις της ΠκΜ, και ενδιαφέρουν το CERN. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε στις διαδικασίες προμηθειών για τις άμεσες ή μεσοπρόθεσμες ανάγκες, που έχει το CERN. Και τέλος, με στοχευόμενες Β2Β συναντήσεις θα δημιουργηθούν γέφυρες εμπορικής συνεργασίας.

Η Αποστολή θα είναι διήμερη, την πρώτη ημέρα οι δράσεις θα είναι γενικές, ενημέρωση για το procurement department,  τις διευθύνσεις του CERN, το status των έργων, τις κατηγορίες προμηθειών, τις διαδικασίες, αλλά και ξενάγηση στο πείραμα. Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί μικρή έκθεση/παρουσίαση των εταιριών, και B2B συναντήσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων με στελέχη του Οργανισμού.

Για την καλύτερη διοργάνωση της Επιχειρηματικής Αποστολής στο CERN, θα ετοιμαστεί μια μπροσούρα της Αποστολής, όπου θα συμπεριληφθούν τα στοιχεία της κάθε συμμετέχουσας επιχείρησης. Συνημμένα θα βρείτε την Αίτηση Συμμετοχής, στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που θα ενσωματωθούν στην μπροσούρα της Αποστολής.

 Σε ποιούς απευθύνεται

Η επιχειρηματική αποστολή στο CERN το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. To CERN ως ζωντανός οργανισμός των 13.000 στελεχών εκτός από τον τεχνολογικό εξοπλισμό έχει σημαντικές ανάγκες σε προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών όπως:  μηχανολογικό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, κατασκευές κτηρίων, μεταλοκατασκευές, αποθήκευση ενέργειας, μελέτες,  κ.α

Συμμετοχή – Κόστος

Το κόστος συμμετοχής για εταιρίες της ΠκΜ είναι 900€ ανά εκπρόσωπο ανά επιχείρηση. Περιλαμβάνει την διοργάνωση της αποστολής, τα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση  Θεσσαλονίκη-Γενεύη και Γενεύη-Θεσσαλονίκη, καθώς και δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο. Για  τις επιχειρήσεις εκτός ΠκΜ το κόστος είναι 1.200€ ανά εκπρόσωπο ανά επιχείρηση, και περιλαμβάνει, αντίστοιχα, την διοργάνωση της αποστολής, τα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση  Θεσσαλονίκη-Γενεύη και Γενεύη-Θεσσαλονίκη, καθώς και δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις πτήσεις και τα αεροπορικά εισιτήρια, θα δοθούν άμεσα και μετά το πέρας της Καταληκτικής Ημερομηνίας Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

 Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η Αίτηση Συμμετοχής της επιχείρησης θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή 500€, ανά επιχείρηση, έως την Παρασκευή 7/12/2018

Ενημερωτική Συνάντηση πριν από την Αποστολή

Πριν από την διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση προετοιμασίας μόνο για τους συμμετέχοντες στην αποστολή (ημερομηνία και τόπος θα αποσταλούν εγκαίρως).

Κατά την συνάντηση προετοιμασίας θα παρασχεθούν πληροφορίες σχετικά με το CERN, λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της αποστολής, καθώς και οτιδήποτε αφορά στις μετακινήσεις και τη διαμονή των συμμετεχόντων στην αποστολή.


Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα Innovation Mindset: The Ultimate Cheat Sheet on Technology Entrepreneurship

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/11/2018

Πρόσκληση σε εκδήλωση Η Τεχνόπολη στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών και των στελεχών της σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Δρ. Φώτη Φιλιππόπουλου , βραβευμένου με Σήμα Αριστείας για Καλύτερη Παροχή Έρευνας και... Περισσότερα »


Δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα για τη μελέτη κινήτρων σε εταιρίες τεχνολογίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/09/2018

  Δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα για τη μελέτη κινήτρων σε εταιρίες τεχνολογίας   Επιτροπή θα διερευνήσει τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν για την προσέλκυση επενδύσεων και εταιρειών στην Τεχνόπολη... Περισσότερα »


Με επιτυχία στέφθηκε το εναρκτήριο συνέδριο του Growing Social

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 17/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με επιτυχία στέφθηκε το εναρκτήριο συνέδριο με τίτλο « Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας- Βουλγαρίας » που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση της Κοινωνικής... Περισσότερα »


Η οργάνωση του πρώτου the mindspark στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 13/09/2018

Περισσότερα »


Ολες οι ελληνικές start up στο θεματικό πάρκο Digital Greece

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 07/09/2018

Το σύνολο της ελληνικής startup κοινότητας θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θεματικό πάρκο Digital Greece το οποίο οργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ από τις... Περισσότερα »


"The Mindspark" το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2018

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2018 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το « the Mindspark », το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης.... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Συνεδρίου

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 30/08/2018

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συνέδριο «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας- Βουλγαρίας»   Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της... Περισσότερα »


Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της GR-BG

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 29/08/2018

Περισσότερα »


Πρόσκληση Εναρκτήριο Συνέδριο του Growing Social

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 27/08/2018

  Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της ίδρυσης Δομών Στήριξης στη Διασυνοριακή Περιοχή» με το ακρωνύμιο “Growing Social , διοργανώνεται το Εναρκτήριο Συνέδριο του έργου με τίτλο: « Η... Περισσότερα »