Επιχειρηματική Αποστολή στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη 10 & 11 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 28/11/2018

 

Τον Ιανουάριο του 2017 υπογράφθηκε στην Γενεύη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων σε τομείς επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματική συνεργασίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασια με τη Τεχνόπολης Θεσ/νικης και  την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων, καθώς και άλλων φορέων της περιοχής, διοργανώνει στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2019 Επιχειρηματική Αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη και αφορά όλους του επιχειρηματικούς κλάδους.

Στόχος της αποστολής είναι η παρουσίαση των επιλεγμένων επιχειρήσεων, η καθοδήγησή τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Οργανισμού και τις προδιαγραφές υπηρεσιών και αγαθών που θέτει, με στόχο επιχειρήσεις της ΠκΜ να εγγραφούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού.

Η Αποστολή θα έχει χαρακτήρα partenariat με κύριο στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων των επιχειρήσεων με το CERN. Αρχικά, θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες, τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις της ΠκΜ, και ενδιαφέρουν το CERN. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε στις διαδικασίες προμηθειών για τις άμεσες ή μεσοπρόθεσμες ανάγκες, που έχει το CERN. Και τέλος, με στοχευόμενες Β2Β συναντήσεις θα δημιουργηθούν γέφυρες εμπορικής συνεργασίας.

Η Αποστολή θα είναι διήμερη, την πρώτη ημέρα οι δράσεις θα είναι γενικές, ενημέρωση για το procurement department,  τις διευθύνσεις του CERN, το status των έργων, τις κατηγορίες προμηθειών, τις διαδικασίες, αλλά και ξενάγηση στο πείραμα. Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί μικρή έκθεση/παρουσίαση των εταιριών, και B2B συναντήσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων με στελέχη του Οργανισμού.

Για την καλύτερη διοργάνωση της Επιχειρηματικής Αποστολής στο CERN, θα ετοιμαστεί μια μπροσούρα της Αποστολής, όπου θα συμπεριληφθούν τα στοιχεία της κάθε συμμετέχουσας επιχείρησης. Συνημμένα θα βρείτε την Αίτηση Συμμετοχής, στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που θα ενσωματωθούν στην μπροσούρα της Αποστολής.

 Σε ποιούς απευθύνεται

Η επιχειρηματική αποστολή στο CERN το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. To CERN ως ζωντανός οργανισμός των 13.000 στελεχών εκτός από τον τεχνολογικό εξοπλισμό έχει σημαντικές ανάγκες σε προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών όπως:  μηχανολογικό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, κατασκευές κτηρίων, μεταλοκατασκευές, αποθήκευση ενέργειας, μελέτες,  κ.α

Συμμετοχή – Κόστος

Το κόστος συμμετοχής για εταιρίες της ΠκΜ είναι 900€ ανά εκπρόσωπο ανά επιχείρηση. Περιλαμβάνει την διοργάνωση της αποστολής, τα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση  Θεσσαλονίκη-Γενεύη και Γενεύη-Θεσσαλονίκη, καθώς και δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο. Για  τις επιχειρήσεις εκτός ΠκΜ το κόστος είναι 1.200€ ανά εκπρόσωπο ανά επιχείρηση, και περιλαμβάνει, αντίστοιχα, την διοργάνωση της αποστολής, τα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση  Θεσσαλονίκη-Γενεύη και Γενεύη-Θεσσαλονίκη, καθώς και δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις πτήσεις και τα αεροπορικά εισιτήρια, θα δοθούν άμεσα και μετά το πέρας της Καταληκτικής Ημερομηνίας Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

 Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η Αίτηση Συμμετοχής της επιχείρησης θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή 500€, ανά επιχείρηση, έως την Παρασκευή 7/12/2018

Ενημερωτική Συνάντηση πριν από την Αποστολή

Πριν από την διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση προετοιμασίας μόνο για τους συμμετέχοντες στην αποστολή (ημερομηνία και τόπος θα αποσταλούν εγκαίρως).

Κατά την συνάντηση προετοιμασίας θα παρασχεθούν πληροφορίες σχετικά με το CERN, λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της αποστολής, καθώς και οτιδήποτε αφορά στις μετακινήσεις και τη διαμονή των συμμετεχόντων στην αποστολή.