Νέα

Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο “Doing Business with CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/05/2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το  Ερευνητικό Κέντρο CERN διοργανώνουν Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Συνέδριο με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων του οργανισμού με επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο “Doing Business with CERN” θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 27/5/2021 στις 14:00-16:30 και θα προβληθεί ζωντανά μέσω της διεύθυνσης: www.livemedia.gr/doingbusinesswithcern

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

 

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου θα παρουσιαστεί αναλυτικά η διαδικασία προμηθειών του οργανισμού και η δυνατότητα τεχνολογικής υποστήριξης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ενημερωτικά δείτε πληροφορίες στη σελίδα https://procurement.web.cern.ch/home/doing-business-cern

 

Ενώ το δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα ξεκινήσει με παρουσιάσεις από τους φορείς που υποστηρίζουν την εκδήλωση τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ και στη συνέχεια θα γίνουν παρουσιάσεις 3’ λεπτών  από τις συμμετέχουσες εταιρίες.

 

Όπως είναι γνωστό τον Δεκέμβριο του 2014 υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Τεχνόπολης και του CERN για την προώθηση των καινοτομιών και τεχνολογιών του CERN.

Επίσης τον Ιανουάριο του 2017 υπογράφθηκε στην Γενεύη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων σε τομείς επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματική συνεργασίας.  

Στις αρχές του 2019 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης οργάνωσαν επιχειρηματική αποστολή και Β2Β συναντήσεις με στελέχη προμηθειών του οργανισμού έτσι ώστε να γνωρίζουν τις διαδικασίες προμηθειών του CERN, να παρουσιάσουν τις εξειδικευμένες λύσεις ή προϊόντα που παρέχουν και να έχουν την ευκαιρία να γίνουν προμηθευτές του μεγάλου οργανισμού. Σε συνέχεια αυτής της επιχειρηματικής αποστολής αρκετές επιχειρήσεις ανέπτυξαν νέες εμπορικές σχέσεις με το CERN και επέκτειναν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες με έναν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο  πελάτη.

 

Πρόγραμμα συνεδρίου

14:00 - 14:10   Technopolis Thessaloniki and Collaboration with CERN

                        Anastasios Tzikas, President of Technopolis Thessalonikis   

14:10 - 14:20   Introductory Remarks from the Region of Central Macedonia

                        Apostolos Tzitzikostas, Governor of Central Macedonia

14:20 - 14:30   Introduction to CERN

Emmanuel Tsesmelis, Deputy Head of CERN’s International Relations

14:30 - 15:00   Doing Business with CERN

                        Anders Unnervik, Head of Procurement and Industrial Services     

15:00 - 15:15   Knowledge Transfer

                        Nick Ziogas, Technology-Transfer Officer

15:15-15:20     Sort Break                  

15:20 - 16:00   Presentations from Participating Firms

16:00 - 16:30   Discussion

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

με την κα Στέλλα Κανάκη τηλ. 2310 365120 email: kanaki@technopolis.gr 

ή με τον κ. Χαβούζη Μιχάλη τηλ. 6977 989 424 email: m.chavouzis@technopolis.gr

 

Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο “Doing Business with CERN

Διαδικτυακό Επιχειρηματικό Συνέδριο

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/05/2021

Επιχειρηματικό Συνέδριο     “Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζονται με το CERN”     Τον Ιανουάριο του 2017 υπογράφθηκε στην Γενεύη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της... Περισσότερα »


Πρόσκληση Συμμετοχή στα κέντρα στήριξης επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/03/2021

Πρόσκληση Συμμετοχή στα κέντρα στήριξης επιχειρηματικότητας   Στα πλαίσια του έργου με τίτλο: “Establishment of Business Clubs for the enhancement of entrepreneurship in the cb area ” και ακρωνύμιο “ Business Clubs ” στα... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Μια νέα θερμοκοιτίδα με εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό τομέα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/09/2020

Μια νέα θερμοκοιτίδα με εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό τομέα. Δράση του έργου ‘ IBiSEAit ’ και του Δήμου Λαγκαδά   Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου « « In c rease innovative Business in Sea ,... Περισσότερα »


Η εταιρία της Θεσσαλονίκης που υποστηρίζει την Ευρωπαική Έρευνα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/09/2020

Ερευνητές από όλη την Ευρώπη εμπιστεύονται τη Vilabs για να βρουν χρηματοδότηση και να βγάλουν το ερευνητικό έργο τους έξω από το εργαστήριο.   Φέρνει κοντά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα ανά την Ευρώπη και τα βοηθά να... Περισσότερα »


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Technopolis ICT Business Park

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 04/09/2020

Tο πρώτο και μεγαλύτερο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με μέλη του Cluster Τεχνητής Νοημοσύνης με τα οποία είχε συζήτηση. Ο... Περισσότερα »


Πρόσκληση Δήλωση ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/08/2020

O Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε. συμμετέχει  ως  εταίρος 3 στο   έργο   με   τίτλο: «Establishment  of  Business  Clubs  for  the ... Περισσότερα »


Start Up for Good | 2 και 3 Ιουλίου 2020

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 29/06/2020

Σε ένα μοναδικό εργαστήριο θα έχεις την ευκαιρία από διακεκριμένους εισηγητές να γνωρίσεις τις νέες τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές στο πεδίο του Marketing και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το εργαστήριο θα... Περισσότερα »


RIS3 One Stop Liaison Office

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 19/05/2020

Χρηματοδοκικά εργαλεία με έμφαση στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στους τομείς RIS3   To RIS3 One Stop Liaison Office αποτελεί μία δράση υποστήριξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Οικοσύστημα Καινοτομίας και... Περισσότερα »


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο "Δημιουργώντας Startup-Frendly Ecosystems"

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 02/12/2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο « Δημιουργώντας Startup - Frendly Ecosystems »   που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου « Increase innovative Business   in   Sea ,  Environment... Περισσότερα »