Νέα

Με επιτυχία στέφθηκε το εναρκτήριο συνέδριο του Growing Social

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 17/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία στέφθηκε το εναρκτήριο συνέδριο με τίτλο «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας- Βουλγαρίας» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της ίδρυσης Δομών Στήριξης στη Διασυνοριακή Περιοχή» με το ακρωνύμιο “Growing Social” συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG VA GR-BG 2014-2020.

 

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το TECHNOPOLIS ICT BUSINES SPARK, την Τετάρτη 5  Σεπτεμβρίου 2018 στις 17:00, στην Αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» στις εγκαταστάσεις του  Technopolis ICT Business Park,  ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ - ΚΤΗΡΙΟ Γ2,  στη Θεσσαλονίκη και συγκέντρωσε πλήθος ενδιαφερομένων από το χώρο του συνεργατισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες αλλά και νέους αποφοίτους, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο ο κος Lozanov Rumen από το Προξενείο της Βουλγαρίας και ο κος Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΠΚΜ.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κύριοι Αναστάσιος Τζήκας- Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Technopolis ICT Business Park,ο κος Μιχάλης Τζωρτζής εκ μέρους του κου Απόστολου Μακρυκώστα Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και  ο Γιώργος Παρισόπουλος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Η κα Κυριακή Αντωνιάδου Χειρίστρια του έργου από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Ε.Π. Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG V-A GR-BG 2014-2020» παρουσίασε το πρόγραμμα και τους στόχους του. Ενώ οι δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου Growing Social παρουσιάστηκαν από την κα Σοφία Στεφανίδου εκπρόσωπο της EUROACTIONA.E. τεχνική σύμβουλος του Technopolis ICT Business Park (PB2).

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού συγκέντρωσαν  οι εισηγήσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές της κοινωνικής επιχειρηματικότητας  στη διασυνοριακή περιοχή.

 

Από την Βουλγαρία ο κος Hristo Dimitrov τεχνικός σύμβουλος του LAG Zlatograd- Nedelino (PB5) παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση  σε επίπεδο χώρας, περιφερειακά και τοπικά. Οι προοπτικές αλλά και οι ανάγκες στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας παρατέθηκαν από την κα Ελένη Παπαθεοδοσίου Πρόεδρο του μεγαλύτερου δικτύου ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. στην Ελλάδα το δίκτυο ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κος Λάζαρος Αγγέλου Πρόεδρος του “Βios Coop” Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης- ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχίας στην αποτελεσματικότητα των συνεργατικών εγχειρημάτων σε περίοδο κρίσης- τεκμηρίωσε τους λόγους για τους οποίους η κοινωνική επιχειρηματικότητα αναδύεται ως ένας «άλλος δρόμος». Το πλαίσιο θεωρίας και πράξης γύρω από την κοινωνική οικονομία πολύ εύστοχα δόθηκε από τον Δρ. Κώστα Νικολάου Διδάσκων Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας ΑΠΘ και Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας “Univ SSE Coop”. Εν κατακλείδι οι ομιλητές μετέφεραν μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία τους τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία ενώ τόνισαν τη δυναμική της ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή και τεκμηρίωσαν τους λόγους για τους οποίους αναδύεται ως ένας άλλος δρόμος η κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Με επιτυχία στέφθηκε το εναρκτήριο συνέδριο του Growing Social Με επιτυχία στέφθηκε το εναρκτήριο συνέδριο του Growing Social Με επιτυχία στέφθηκε το εναρκτήριο συνέδριο του Growing Social

Η οργάνωση του πρώτου the mindspark στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 13/09/2018

Περισσότερα »


Ολες οι ελληνικές start up στο θεματικό πάρκο Digital Greece

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 07/09/2018

Το σύνολο της ελληνικής startup κοινότητας θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θεματικό πάρκο Digital Greece το οποίο οργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ από τις... Περισσότερα »


"The Mindspark" το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2018

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2018 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το « the Mindspark », το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης.... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Συνεδρίου

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 30/08/2018

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συνέδριο «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας- Βουλγαρίας»   Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της... Περισσότερα »


Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της GR-BG

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 29/08/2018

Περισσότερα »


Πρόσκληση Εναρκτήριο Συνέδριο του Growing Social

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 27/08/2018

  Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της ίδρυσης Δομών Στήριξης στη Διασυνοριακή Περιοχή» με το ακρωνύμιο “Growing Social , διοργανώνεται το Εναρκτήριο Συνέδριο του έργου με τίτλο: « Η... Περισσότερα »


The Mindspark Εκδήλωση Κάντε κράτηση τώρα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 22/08/2018

Φοβάσαι ότι... έμεινες απ' έξω; Νέα εισιτήρια διαθέσιμα για το Masterclass   Nέα εισιτήρια πλήρους πρόσβασης διαθέσιμα:    15 εισιτήρια για τα Masterclass   2 εισιτήρια VIP-Special... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης με θέμα "Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN"

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/06/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τεχνόπολης  Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς του  CERN   Εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας... Περισσότερα »


Πρόσκληση εκδήλωσης με θέμα: Συμμετοχή επιχειρήσεων της ΠΚΜ στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/06/2018

  Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 17.00 στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας... Περισσότερα »