Νέα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 22/01/2016

Δελτίο Τύπου

 Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN

 
 Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην εκδήλωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για τις τεχνολογίες του CERN, που πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη) το μεσημέρι στην Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων. Συγκεντρώθηκαν ενδιαφερόμενοι, επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρέχει η συνεργασία της Τεχνόπολης με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN.

Όπως και στην πρώτη εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα στη συζήτηση που ακολούθησε των παρουσιάσεων φάνηκε η ανάγκη που υπάρχει για κίνητρα που θα επιτρέψουν σε επιστήμονες και επιχειρήσεις είτε να μπουν στην αγορά, είτε να εμφανίσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα. Από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τζήκας σημείωσε ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για όσους ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και πρωτοποριακές εφαρμογές είναι πολλές και μεγάλες. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος αφού –όπως είπε- το ταλέντο και οι δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στο συγκεκριμένο πεδίο είναι μεγάλες, ενώ τα επιτεύγματα του CERN που βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων είναι πολλά και πραγματικά σημαντικά. «Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες» υπογράμμισε ο κ. Τζήκας, ο οποίος σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα ενημερωτικές εκδηλώσεις ανάλογες με αυτές της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης θα γίνουν σύντομα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Στόχος μας είναι το μήνυμα να φτάσει παντού, όπου μπορούν να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» είπε χαρακτηριστικά. 

Η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία μιας θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα.

Εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΔΠΘ, Παντελής Μπότσαρης , Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Τζήκας Πρόεδρος Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Γαζής Καθηγητής ΕΜΠ–CERN και Πέτρος Σουκουλιάς Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ΑΜΘ Εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΔΠΘ

Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/01/2016

Δελτίο Τύπου Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN     Στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Α1 του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της... Περισσότερα »


Παρουσιάσεις εκδήλωσης με θέμα: "Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες"

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/01/2016

Περισσότερα »


Εκδήλωση στην Ξάνθη με θέμα: Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/01/2016

    Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ)  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN ,... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/01/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN   Με δύο εκδηλώσεις, που έχουν τίτλο « Τεχνόπολη, CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες » και θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε... Περισσότερα »


Η Nanotypos υπογράφει τη γνησιότητα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 08/01/2016

Μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, που παράγει ολογράμματα υψίστης ασφαλείας υδρεύει στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Nanotypos, που χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία για να δημιουργήσει... Περισσότερα »


Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 14/12/2015

  Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN , Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει την... Περισσότερα »


Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/12/2015

Πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδωσαν το παρών στο bazzar, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την... Περισσότερα »


Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού στα γραφεία του ΣΕΠΒΕ

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/11/2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΒΕ Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και το Χαμόγελο του Παιδιού σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου... Περισσότερα »


Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/11/2015

Οι νέες τεχνολογίες, η επιχειρηματικότητα και οι StartUp' s   Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση είναι   ζητήματα που προβληματίζουν έντονα  την κεντρική διοίκηση, τις  Περιφέρειες αλλά και ... Περισσότερα »