Νέα

30 επιχειρήσεις και έξι επιστημονικά ιδρύματα στο Cluster Πληροφορικής της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/07/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

30 επιχειρήσεις και έξι επιστημονικά

ιδρύματα στο Cluster Πληροφορικής

της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

 

 

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: 30 επιχειρήσεις, με συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών 357 εκατ. ευρώ, κέρδη 12,5 εκατ. Ευρώ, εξαγωγές σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλες της ηπείρους, πάνω από 3.000 εργαζόμενους συνιστούν τον επιχειρηματικό βραχίονα του cluster πληροφορικής που δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη η Τεχνόπολη. Σε αυτή την εικόνα πρέπει να προστεθούν έξι πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα που απασχολούν εκατοντάδες επιστήμονες – ερευνητές, αλλά και δύο επιχειρηματικοί φορείς, που μετέχουν στην προσπάθεια, η οποία έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων software, καθώς και την ενδυνάμωση των προγραμμάτων σπουδών πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Πρόκειται για ένα βήμα στην κατεύθυνση της ανάδειξης της περιοχής της Θεσσαλονίκης σε περιφερειακό κέντρο για τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική με χώρο αναφοράς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εμβέλεια σε όλο τον κόσμο και την παγκοσμιοποιημένη αγορά.  

Η εντυπωσιακή αυτή εικόνα παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 η διοίκηση της Τεχνόπολης. Πέραν αυτού ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Tάσος Τζήκας αναφέρθηκε στους στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και περιέγραψε τον οδικό χάρτη, βάσει του οποίου θα υλοποιηθεί το εγχείρημα επ’ ωφελεία της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος γενικότερα.

30 επιχειρήσεις και έξι επιστημονικά ιδρύματα στο Cluster Πληροφορικής της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
30 επιχειρήσεις και έξι επιστημονικά ιδρύματα στο Cluster Πληροφορικής της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης 
30 επιχειρήσεις και έξι επιστημονικά ιδρύματα στο Cluster Πληροφορικής της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση εκδήλωσης Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού Technopolis

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/07/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού Technopolis σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Τεχνολογικά Clusters - η Διεθνής Εμπειρία» με ομιλητή τον καθηγητή κ. Ιωσήφ Σηφάκη, που είναι μέλος... Περισσότερα »


Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού Technopolis

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/07/2016

Πρόσκληση σε   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ      Με αφορμή τη δημιουργία του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού Technopolis  η διοικούσα επιτροπή του Cluster σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου, που... Περισσότερα »


Συνέντευξη Τάσος Τζήκας: Η τεχνολογία μπορεί να γίνει στρατηγική βιομηχανία για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 05/07/2016

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τεχνόπολη, η ελληνική Sillicon Valley Περισσότερα »


Technopolis Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 08/06/2016

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του «Technopolis Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού» Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 , στις 13.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης,... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Ιωάννινα Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 17/05/2016

Δελτίο Τύπου Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατις τεχνολογίες του CERN   Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην εκδήλωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Επιστημονικού και... Περισσότερα »


Εκδήλωση στα Ιωάννινα με θέμα: Tεχνολογίες CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 11/05/2016

  Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου  σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN , Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» Σκοπός της... Περισσότερα »


Ημερίδα με θέμα: Τεχνολογική καινοτομία στις θερμοκοιτίδες της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 11/05/2016

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Τεχνολογική καινοτομία στις θερμοκοιτίδες της Θεσσαλονίκης . Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση καινοτόμων προγραμμάτων στήριξης... Περισσότερα »


Πασχαλινό Παζάρι στα γραφεία του ΣΕΠΒΕ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 04/04/2016

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και το Χαμόγελο του Παιδιού σας προσκαλούν στο Πασχαλινό Παζάρι που θα γίνει στις  15  Απριλίου 2016 στα γραφεία του Συνδέσμου στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ... Περισσότερα »


Μπορεί η Θεσσαλονίκη να καταστεί πόλος έλξης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 09/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Startup Europe Week Thessaloniki : Μπορεί η Θεσσαλονίκη να καταστεί πόλος έλξης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων;   Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφηκε στην εκδήλωση Startup Europe... Περισσότερα »