Νέα

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να καταστεί πόλος έλξης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 09/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Startup Europe Week Thessaloniki:

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να καταστεί πόλος έλξης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων;

 

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφηκε στην εκδήλωση Startup Europe Week Thessaloniki που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στην Θερμοκοιτίδα Technopolis. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη της εταιρείας ViLabs και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ.  

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο. Εκπρόσωποι βασικών φορέων της πόλης όπως ο κ. Σίμος Μπενσασσών, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα καινοτομίας και ο κ. Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας συζήτησαν τις τοπικές ανάγκες και προοπτικές να καταστεί η Θεσσαλονίκη ένας μοναδικός προορισμός προσέλκυσης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης,  προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια νεοφυή επιχείρηση, καθώς ήταν αφιερωμένο στις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος Yπ. Δημοσιότητας και Πληροφόρησης του ΚΕΠΑ αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί κ επίσημα, ενώ ο κ. Χρήστος Σαρίκενας, Στέλεχος Προγραμμάτων ΕΣΠΑ του ΚΕΠΑ παρουσίασε τα βήματα για την επιτυχή υποβολή και υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις υπάρχουσες δομές για την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (θερμοκοιτίδες, προγράμματα επιτάχυνσης, συνεργατικοί χώροι κτλ.) καθώς και για τις προκλήσεις και προοπτικές για την περεταίρω ενδυνάμωση τους.

Η εκδήλωση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για ενημέρωση και δικτύωση μεταξύ νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων, φοιτητών και εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών και έστειλε ένα θετικό μήνυμα για τη δυνατότητα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων στην πόλη μας.

 


 

Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 01/02/2016

  STARTUP EUROPE WEEK THESSALONIKI Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (StartUp Europe Week) θα πραγματοποιηθεί την   Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016   (17.00-21.30) στην  ... Περισσότερα »


Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 22/01/2016

Δελτίο Τύπου  Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN    Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην εκδήλωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για τις... Περισσότερα »


Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/01/2016

Δελτίο Τύπου Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN     Στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Α1 του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της... Περισσότερα »


Παρουσιάσεις εκδήλωσης με θέμα: "Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες"

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/01/2016

Περισσότερα »


Εκδήλωση στην Ξάνθη με θέμα: Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/01/2016

    Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ)  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN ,... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/01/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN   Με δύο εκδηλώσεις, που έχουν τίτλο « Τεχνόπολη, CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες » και θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε... Περισσότερα »


Η Nanotypos υπογράφει τη γνησιότητα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 08/01/2016

Μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, που παράγει ολογράμματα υψίστης ασφαλείας υδρεύει στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Nanotypos, που χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία για να δημιουργήσει... Περισσότερα »


Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 14/12/2015

  Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN , Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει την... Περισσότερα »


Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/12/2015

Πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδωσαν το παρών στο bazzar, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την... Περισσότερα »