Νέα

Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/09/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το πρώτο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στη χώρα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τις εταιρίες του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού και τις επιχειρήσεις της Θερμοκοιτίδας της Τεχνόπολης. Ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη την πορεία του Πάρκου, του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού μέχρι σήμερα, τη δυναμική των εταιριών του, και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι να καταστεί η περιοχή πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, παγκοσμίως ανταγωνιστικός.

Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα που έθεσαν οι εταιρίες σχετικά με τη εταιρική φορολογία, τα κίνητρα ανάπτυξης, το brain drain, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, το ΣΔIΤ υπηρεσιών, τη σύνδεση της αγοράς με τα πανεπιστήμια κλπ.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην απόφαση της Περιφέρειας να υποστηρίξει τις νέες τεχνολογίες και να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε πόλο ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε και τη συνεργασία της με το CERN και την Τεχνόπολη.

Τέλος υπήρξε διάλογος με τις εταιρίες για τα εργαλεία χρηματοδότησης  των start ups και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την επιχείρηση Nanotypos της Θερμοκοιτίδας της Τεχνόπολης, που παρέχει καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες νανοτεχνολογίας.

Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Eπίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Τεχνόπολη

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 14/09/2017

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της επίσκεψης του στην 82 η  ΔΕΘ και στο πλαίσιο επαφών του με την επιχειρηματική κοινότητα, θα επισκεφτεί την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Θα συναντηθεί με στελέχη... Περισσότερα »


Πρόσκληση εκδήλωσης με θέμα: «General Data Protection Regulation, GDPR

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/07/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Technopolis Cluster διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: « General Data Protection Regulation, GDPR » Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 , ώρα 19.00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ της... Περισσότερα »


Machine Learning

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 10/05/2017

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε η επιστημονική επιτροπή του Technopolis Cluster στην αίθουσας "ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ" της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης με θέμα « Machine learning » με εισηγητές τους Ιωάννη Βλαχάβα, καθηγητής ΑΠΘ, Γρηγόρη... Περισσότερα »


20 εταιρίες που απασχολούν συνολικά 2460 άτομα περιμένουν το βιογραφικό σου

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/05/2017

Περισσότερα »


Πρόσκληση Ονοματοδοσίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/04/2017

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκηςσας προσκαλούν στην τελετή ονοματοδοσίαςτης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του κεντρικού κτιρίου που στο εξής θα ονομάζεται «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαΐου στις... Περισσότερα »


Πιστοποίηση Λογισμικού και Τεχνικό Χρέος

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/04/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε η επιστημονική επιτροπή του Technopolis Cluster στο ACT με θέμα την Πιστοποίηση Λογισμικού και Τεχνικό Χρέος, με εισηγητές τους Ιωάννη Σταμέλο, Καθηγητή... Περισσότερα »


Εκδήλωση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα: Τεχνολογίες CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 29/03/2017

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN , Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» Σκοπός της... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Επίσκεψης Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/03/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης και της... Περισσότερα »


Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 14/03/2017

Την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 το μεσημέρι, όπου θα ενημερωθεί για τα θέματα που άπτονται της ψηφιακής στρατηγικής και των... Περισσότερα »