Νέα

Δελτίου Τύπου Επιχειρηματικής αποστολής στο San Francisco

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 30/09/2019

Επιχειρηματική αποστολή, για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ διοργανώνει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν τη Silicon Valley, με στόχο, όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να έρθουν πιο κοντά στους τεχνολογικούς κολοσσούς, με έμφαση στον κλάδο της καινοτομίας. Επιδίωξή μας είναι να αναπτυχθούν συνεργασίες, να κερδίσουμε σε τεχνογνωσία και να παρουσιάσουμε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας, με κορυφαίο το ανθρώπινο κεφάλαιο και την έρευνα που παράγεται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά μας κέντρα».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, τα μέλη της αποστολής θα έχουν συναντήσεις σε εταιρίες – ηγέτες του κλάδου, όπως μεταξύ άλλων η Google και η Facebook. Στην επίσκεψη στη Google μάλιστα στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν το μηχανισμό υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί στην Περιφέρεια.

Η Περιφέρεια και οι φορείς που διοργανώνουν την αποστολή θα παρουσιάσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ελλάδας σε εκδήλωση με τίτλο «Discover Greece» (Ανακαλύψτε την Ελλάδα). Εκτός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη, ο Διευθυντής του ψηφιακού hub του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) στη Silicon Valley Eric Thelen, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AgentRisk Jon Vlachogiannis κ.ά.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο hub καινοτομίας «360 Lab San Francisco».

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης, διοργανώνεται ειδική εκδήλωση στη Silicon Valley, με θέμα τη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Silicon Valley με συμμετέχοντες στελέχη εταιριών τεχνολογίας, επενδυτικών funds, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, angel investors, καθηγητών πανεπιστημίων, επιχειρηματιών κτλ. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί το οικοσύστημα καινοτομίας και ICT της Θεσσαλονίκης και το «Thessaloniki Innovation Friendly Destination». Εισηγητές εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μεταξύ άλλων, θα είναι η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη, ο Technology Exec της Silicon Valley Αθανάσιος Κατσιούλας, ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης» Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγγελίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας Παντελής Αγγελίδης και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Τζιτζικώστα, στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Stanford. Ο Περιφερειάρχης θα παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, τα χαρακτηριστικά της περιοχής και τις δυνατότητές της, σε φοιτητές, καθηγητές, startuppers, ερευνητές και επιχειρήσεις.
Τα μέλη της αποστολής θα συναντηθούν με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων στον κλάδο των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, ενώ θα συμμετάσχουν και στο «TechCrunch Disrupt», που είναι το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο για επαναστατικές νεοσύστατες επιχειρήσεις και την εισαγωγή τεχνολογιών, που εξελίσσουν τους βασικούς καινοτόμους βιομηχανικούς κλάδους της τεχνολογίας.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Μητροπολίτη του Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο, ομογενειακές οργανώσεις, αλλά και με τη Δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο London Breed, τον Δήμαρχο του Λος Άντζελες Eric Garcetti και με το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (American Hellenic Council of California).

Επιχειρηματικής αποστολής στο San Francisco

H Technopolis ICT Βusiness Park SA συμμετείχε στην 84η ΔΕΘ

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   H Technopolis ICT Βusiness Park SA συμμετείχε στην 84η ΔΕΘ στο Digital Greece του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την προβολή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ειδικότερα με τη συμμετοχή της... Περισσότερα »


Το MindSpark έκλεψε τις εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 19/09/2019

Διεξάχθηκε για 2 η χρονιά εστιάζοντας στο μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη   Στα πλαίσια της 84 ης ΔΕΘ διεξάχθηκε το MindSpark, το μεγαλύτερο γεγονός στη χώρα μας για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την... Περισσότερα »


WordCamp Thessaloniki 2019

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 11/09/2019

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο στην Ελλάδα.   Οι λόγοι για να συμμετάσχεις και να παρακολουθήσεις το WordCamp Thessaloniki 2019   είναι πολλοί και δε μετριούνται απλά στα δάχτυλα των χεριών.... Περισσότερα »


Ενημερωτικό φυλλάδιο γραφείου κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2019

Περισσότερα »


Ενημερωτικό φυλλάδιο Growing Social

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2019

Περισσότερα »


Οδηγός ευκαιριών για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2019

Περισσότερα »


Επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ στην Θεσσαλονίκη το the Mindspark

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/09/2019

To μεγαλύτερο γεγονός για το Μάρκετινγκ, τη Δημιουργικότητα και την Καινοτόμο Σκέψη, «The Mindspark», επιστρέφει στις 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Ένα καταιγιστικό διήμερο γνώσης, έμπνευσης και... Περισσότερα »


Πρόσκληση για startups

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 30/07/2019

Σας προωθούμε μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που μας γνωστοποίησε η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα σχετικά με το πρόγραμμα Σεμιναρίων για startups που διοργανώνει το Γραφείο Ανάπτυξης Διεθνούς Συνεργασίας του Ισραήλ MASHAV με τίτλο:  ... Περισσότερα »


Διακήρυξη ανοικτού συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο “iCBA”

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 25/06/2019

Ανάθεση υπηρεσιών υποστήριξης για την υλοποίηση των δράσεων του έργου με τίτλο:«Intelligent Cross Border Accelerator» και ακρωνύμιο "iCBA" στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG IPA Cross Border Cooperation... Περισσότερα »