Νέα

Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/01/2016

Δελτίο Τύπου

Στην Ξάνθη αύριο η ενημέρωση για

τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

 

 

Στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Α1 του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής σχολής του ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η εκδήλωση με τίτλο «Τεχνόπολη, CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προκειμένου οι επιστήμονες, οι ερευνητές και οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει η συνεργασία της Τεχνόπολης με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN.

Ήδη η πρώτη εκδήλωση με ανάλογο περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχε μεγάλη επιτυχία. Δεκάδες ενδιαφερόμενοι έσπευσαν στην αίθουσα του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) για να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Αναστάσιο Τζήκα και τους συνεργάτες του και η συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι αρκετοί εξετάζουν στα σοβαρά την πιθανότητα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία μιας θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα. Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες που έχουν συνάψει ανάλογη συμφωνία με τον οργανισμό του CERN –οι άλλες τέσσερις είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Αυστρία. 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΑΠΘ Εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΑΠΘ, Τάσος Τζήκας Πρόεδρος Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Λαόπουλος Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας & Συντονισμού, Ευάγγελος Γαζής Καθηγητής ΕΜΠ–CERN, Πέτρος ΣουκουλιάςΠρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΜΘ, Δήμος Σαμψωνίδης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Τεχνόπολης και του ΑΠΘ Banner εκδήλωσης

Παρουσιάσεις εκδήλωσης με θέμα: "Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες"

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/01/2016

Περισσότερα »


Εκδήλωση στην Ξάνθη με θέμα: Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 15/01/2016

    Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ)  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN ,... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/01/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN   Με δύο εκδηλώσεις, που έχουν τίτλο « Τεχνόπολη, CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες » και θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε... Περισσότερα »


Η Nanotypos υπογράφει τη γνησιότητα

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 08/01/2016

Μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, που παράγει ολογράμματα υψίστης ασφαλείας υδρεύει στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Nanotypos, που χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία για να δημιουργήσει... Περισσότερα »


Τεχνολογίες CERN Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 14/12/2015

  Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογίες CERN , Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει την... Περισσότερα »


Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 03/12/2015

Πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδωσαν το παρών στο bazzar, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την... Περισσότερα »


Χριστουγεννιάτικο bazzar για το Χαμόγελο του Παιδιού στα γραφεία του ΣΕΠΒΕ

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/11/2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΒΕ Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και το Χαμόγελο του Παιδιού σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου... Περισσότερα »


Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/11/2015

Οι νέες τεχνολογίες, η επιχειρηματικότητα και οι StartUp' s   Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση είναι   ζητήματα που προβληματίζουν έντονα  την κεντρική διοίκηση, τις  Περιφέρειες αλλά και ... Περισσότερα »


Επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 07/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης     Το μοναδικό τεχνολογικό πάρκο της χώρας, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης... Περισσότερα »