Δελτίο Τύπου Ιωάννινα Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 17/05/2016

Δελτίο Τύπου

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατις τεχνολογίες του CERN

 

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην εκδήλωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου για τις τεχνολογίες του CERN, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου στα Ιωάννινα.

Στο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 ενδιαφερόμενοι, επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρέχει η συνεργασία της Τεχνόπολης με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN.

Όπως και στις ανάλογες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν (Ξάνθη, Θεσσαλονίκη) στη συζήτηση που ακολούθησε των παρουσιάσεων φάνηκε η ανάγκη που υπάρχει για κίνητρα που θα επιτρέψουν σε επιστήμονες και επιχειρήσεις είτε να μπουν στην αγορά, είτε να εμφανίσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα. Από το βήμα της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χαβούζης σημείωσε ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για όσους ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και

 

πρωτοποριακές εφαρμογές είναι πολλές και μεγάλες. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος αφού –όπως είπε- το ταλέντο και οι δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στο συγκεκριμένο πεδίο είναι μεγάλες, ενώ τα επιτεύγματα του CERN που βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων είναι πολλά και πραγματικά σημαντικά. «Στόχος μας είναι το μήνυμα να φτάσει παντού, όπου μπορούν να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαβούζης. 

Η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία μιας θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου Ιωάννινα Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN Δελτίο Τύπου Ιωάννινα Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN