H Technopolis ICT Βusiness Park SA συμμετείχε στην 84η ΔΕΘ

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

H Technopolis ICT Βusiness Park SA συμμετείχε στην 84η ΔΕΘ στο Digital Greece του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την προβολή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα με τη συμμετοχή της αυτή η Τεχνόπολη θέλει να προβάλει τις δράσεις της για την υποστήριξη της καινοτόμου νεανικής επιχειρηματικότητας και να δώσει την ευκαιρία σε νέους και νέες να τολμήσουν και να διερευνήσουν τη δημιουργία νεοφυούς επιχείρησης.

Οι Δράσεις που παρουσιάστηκαν είναι στα πλαίσια διασυνοριακών έργων Interreg και αφορούν δράσεις προθερμοκοίτισης με τα Technopolis startup weekend που διοργανώνονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019 και παροχή χώρων θερμοκοίτησης για νέες startup στα θεματικά πεδία της Agrotechnology, Blue Economy & ICT στις νέες θερμοκοιτίδες που θα λειτουργήσουν το 2019 στο Δήμο Λαγκαδά και στο Δήμο  Θερμαϊκού.

Οι παραπάνω δράσεις είναι μέρος του έργου IBiSEAit που έχει ξεκινήσει το 2018 και ολοκληρώνετε στους επόμενους μήνες.

Αναλυτικότερα με την δράση προθερμοκοίτισης η Technopolis θέλει να εκπαιδεύσει τους νέους στη διαδικασία σχεδιασμού νεοφυούς επιχείρησης, τη σύλληψη της ιδέας, την ανάλυση και την ανάπτυξη της, γενικά σε όλα τα κρίσιμα σημεία  που θα καταστήσουν εφικτή την ακριβή προσέγγιση της ιδέας και την εξαγωγή των πρώτων χρήσιμων συμπερασμάτων.

Σε δεύτερο στάδιο, αργότερα, θα αναλυθούν τα θέματα που αφορούν τις πωλήσεις και το marketing του προϊόντος, τις λύσης ή τις υπηρεσίας τους. Τέλος ο τρίτος κύκλος εκπαίδευσης θα επικεντρωθεί στην παραγωγική διαδικασία, λύνοντας θέματα σχεδιασμού του προϊόντος, τις λύσης ή τις υπηρεσίας τους.

Με τους τρεις αυτούς κύκλους η Technopolis θέλει να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους να προβληματιστούν σε  καινοτόμες ιδέες, να αναλύσουν την αγορά, το προϊόν, να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα του εγχειρήματός τους και να αποφασίσουν με σωστή καθοδήγηση τη δημιουργία μιας startup επιχείρησης.

Παράλληλα η λειτουργία των δύο νέων θερμοκοιτίδων στο Δήμο Λαγκαδά με θεματική εξειδίκευση την Agrotech και το ICT και στο Δήμο Θερμαϊκού με θεματική εξειδίκευση τη Blue Economy και το ICT θα τους δώσουν την ευκαιρία με προνομιακή τιμολόγηση και πολλές παροχές να επωάσουν την startup τους και με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας να δοκιμάσουν την ανάπτυξή τους.

Οι παραπάνω δράσεις είναι στο πλαίσιο του έργου IBiSEAit, Increase innovative Business in Sea, Environment & Agriculture and IT,  που  πραγματοποιείτε με συμμετοχή φορέων από δυο χώρες, από Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία και αναλυτικότερα συμμετέχουν το Greek Association of IT, Telecom Applications and New Technologies Companies, ως επικεφαλής εταίρος ,  ως μέλη οι Municipality of Thermaikos, Municipality of Lagadas και ο Management and Administration Authority Technopolis Thessaloniki Sa. Από την Βόρεια Μακεδονία συμμετέχουν οι  Center for Climate Change – Gevgelija και το GS1 Macedonia.

Στο περίπτερο της Technopolis ICT Βusiness Park εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν  για τα  παραπάνω και  περισσότεροι από 400 νέοι και νέες έχουν δηλώσει ενδιαφέρουν για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις.

Ο πρώτος κύκλος σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί στις 22/10/19 και είναι ανοιχτός για δηλώσεις συμμετοχής, η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από το site του έργου: www.ibseait,gr και από τη Γραμματεία κ. Κανάκη Στέλλα 2310 365120 email:  info@technopolis.gr

 

Περίπτερο Technopolis ICT Business Park Περίπτερο Technopolis ICT Business Park Περίπτερο Technopolis ICT Business Park