Δελτίο Τύπου Επίσκεψης Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 20/03/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης και της Διοικούσας Επιτροπής του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τζήκας, υπογράμμισε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ενός εξειδικευμένου Υπουργείου για «τον κλάδο που πρέπει να αντιμετωπισθεί ως η στρατηγική βιομηχανία της χώρας».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Νίκος Παππάς τόνισε ότι από την Ελλάδα δεν λείπουν ούτε τα μυαλά, ούτε το επιχειρηματικό πνεύμα, ούτε η διάθεση. Έλειπε ο ενιαίος εθνικός σχεδιασμός προς τη νέα ανάπτυξη. Η Κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να κάνει όλα όσα δεν έκανε η Πολιτεία μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τους εκπροσώπους του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού και των καινοτόμων εταιρειών που απαρτίζουν την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Τέλος ο Υπουργός επισκέφτηκε τις εγκαταστημένες εταιρίες του Πάρκου, τις εταιρίες μέλη του Cluster  Ανάπτυξης Λογισμικού καθώς και νεοφυείς εταιρίες της Θερμοκοιτίδας Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης.

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τα μέλη της Τεχνόπολης και του Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού επίσκεψης Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά