Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/11/2015

Οι νέες τεχνολογίες, η επιχειρηματικότητα και οι StartUp's

 

Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση είναι  ζητήματα που προβληματίζουν έντονα  την κεντρική διοίκηση, τις  Περιφέρειες αλλά και  ειδικότερα  τους Δήμους.

Η  δημοτική  αρχή  πρέπει να σχεδιάζει και να υλοποιεί τοπικές δράσεις  για την  ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας  της ανταγωνιστικότητας  και τη μείωση της ανεργίας.

Με άμεσο στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας  και την βελτίωση της απασχόλησης  ο σύγχρονος Δήμος  τολμά, κάνει  το βήμα και υποστηρίζει  ταλαντούχους νέους  να δημιουργήσουν, με τις ιδέες τους,  μια νέα  επιχείρηση.

Η εμπειρία της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης από την δημιουργία του Πρώτου Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα παράλληλα και με την λειτουργία της Θερμοκοιτίδας για την φιλοξενία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων μπορεί να αξιοποιηθεί για την δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με  τη Δημοτική Αρχή  διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας Θερμοκοιτίδας για την φιλοξενία νέων επιχειρήσεων αξιοποιώντας  τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του Δήμου.

Επίσης  εξετάζει τη δυνατότητα του Δήμου να λειτουργεί προ-θερμοκοιτίδα, δηλαδή ενός μηχανισμού εκπαίδευσης και υποστήριξης νέων δυνητικών επιχειρηματιών πριν την έναρξη της δραστηριότητας ώστε να αυξηθεί το ποσοστό βιωσιμότητας των νέων επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν.

Για τα παραπάνω αλλά και για κάθε ζήτημα σχετικό με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο Δήμο σας  θα είμαστε στη POLIS_2015, περίπτερο 13 stand 14Α (δίπλα στο stand της ΚΕΔΚΕ) 12-15/11/2015.

 

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015 Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015