Δελτίο Τύπου Διήμερης εκδήλωσης στο πλαίσιο του έργου “Growing Social”

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 24/05/2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διήμερη εκδήλωση για την «Ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσω της ίδρυσης Δομών Στήριξης στη Διασυνοριακή Περιοχή» με το ακρωνύμιο “Growing Social” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020», που διοργάνωσε η Technopolis Θεσσαλονίκης Α.Ε., την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 12:00 μ.μ. στην  Τεχνόπολη, στο κτήριο Γ2, στην αίθουσα “Μάρκος Δούφος”.

 

Στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG VA GR-BG 2014-2020,  συμμετέχουν από την Ελλάδα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη (Επικεφαλής Εταίρος),  ο Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Εταίρος 2) και η Γενική Γραμματεία-Βιομηχανίας (Εταίρος 3) και από τη Βουλγαρία ο Δήμος Rudozem (Εταίρος 4) και το Local active group Zlatogerad – Nedelino (Εταίρος 5).

 

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Χαβούζης Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα Διαχείρισης και Διοίκησης Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε., δίνοντας έμφαση στην σημαντικότητα της υλοποίησης του έργου «Growing Social» και στο πλαίσιο της πλήρης εφαρμογής του με τη συμμετοχή κοινωνικών επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής.

 

Η διήμερη εκδήλωση του έργου «GROWING SOCIAL» αλλά και η υλοποίηση των δράσεων αυτού, αποσκοπεί στη δικτύωση μεταξύ των υφιστάμενων θερμοκοιτίδων στη διασυνοριακή περιοχή, στην ενημέρωση τους σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη μεταφορά τεχνογνωσίας ανάμεσα σε φορείς ενδιαφέροντος.

 

Την Παρασκευή 17.05.2019 διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Κοινωνική επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή και το έργο Growing Social» ενώ το Σάββατο 18.05.2019 διοργανώθηκαν 3 στρογγυλές τράπεζες με σκοπό την διερεύνηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τον ρόλο της δικτύωσης των κοινωνικών Κοιν.ΣΕπ. και της διασύνδεσης των θερμοκοιτίδων με φορείς ενδιαφέροντος και αναλύθηκαν τα πρώτα βήματα ίδρυσης μίας Κοιν.ΣΕπ  και τα διαθέσιμα εργαλεία marketing.

 

Την διήμερη εκδήλωση τίμησαν με τις πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες και παρουσιάσεις τους καταξιωμένοι ομιλητές με σημαντικό έργο στην  κοινωνική επιχειρηματικότητα από τη διασυνοριακή περιοχή στην οποία υλοποιείται το έργο “Growing Social”.  

 

Μετά το πέρας τόσο της ημερίδας όσο και της στρογγυλής τράπεζας ακολούθησε κύκλος ερωταπαντήσεων του κοινού, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να πάρει το λόγο και να εκφράσει τις απόψεις του και τις απορίες του.

 

Διήμερη εκδήλωση  στο πλαίσιο του έργου “Growing Social” Διήμερη εκδήλωση  στο πλαίσιο του έργου “Growing Social” Διήμερη εκδήλωση  στο πλαίσιο του έργου “Growing Social” Διήμερη εκδήλωση  στο πλαίσιο του έργου “Growing Social” Λογότυπο Growing Social