Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 25/09/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos

 

Τα γραφεία της εταιρείας Nanotypos, με έδρα την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί τον υποδέχθηκε ο διευθυντής έρευνας Δρ. Νίκος Κεχαγιάς και ο συνεργάτης της εταιρείας κος Θεόδωρος Ταχτσίδης.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δρ. Κεχαγιάς ενημέρωσε τον κο Μητσοτάκη για τις ερευνητικές δραστηριότητες της εταιρείας, τα καινοτόμα προϊόντα και εξήγησε τις προηγμένες μεθόδους κατασκευής νανοδιατάξεων και έξυπνων επιφανειών. Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις γύρω από θέματα τεχνολογίας και των εφαρμογών της καθώς και συζήτησαν για τους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Ο Δρ. Κεχαγιάς τόνισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αναγκαιότητα ενίσχυσης της εκπαίδευσης νέων επιστημών στον χώρο της νανοτεχνολογίας μέσω της συνεργασίας ιδιωτικών επιχειρήσεων με εθνικούς ερευνητικούς φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σημαντικό ρόλο του κέντρου ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (www.e-kepa.gr) στην γρήγορη και αποτελεσματική διαμεσολάβηση του κέντρου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

Η εταιρεία Nanotypos δραστηριοποιείται στο χώρο της Νανοτεχνολογίας με εξειδίκευση στην κατασκευή επιφανειών και διατάξεων μέσω προηγμένων μεθόδων νανολιθογραφίας. Ιδιαίτερα, έμφαση δίνεται στην κατασκευή πλαστικών προϊόντων με λειτουργικές επιφανειακές ιδιότητες προσαρμοσμένες στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος. Οι προσαρμοσμένες ιδιότητες αποδίδονται στην επιφάνεια των πλαστικών είτε με συνεχή τρόπο (roll-to-roll) είτε με τη μέθοδο έγχυσης πλαστικών (injectionmoulding).

 

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θερμοκοιτιζόμενη εταιρία Nanotypos