Η Goodvidio είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 22/05/2015

Η Goodvidio είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν,  οι δέκα ομάδες-φιναλίστ, που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης ανάμεσα από 422 συμμετοχές.

Ο μεγάλος νικητής  του διαγωνισμού ήταν η Goodvidio λαμβάνοντας το βραβείο των 20.000 ευρώ. Η Goodvidio είναι μια υπηρεσία λογισμικού που βοηθάει ηλεκτρονικά καταστήματα να αναβαθμίσουν την εμπειρία που προσφέρουν στον επισκέπτη τους και να βελτιώσουν τις πωλήσεις τους αξιοποιώντας το μέσο του βίντεο. Η υπηρεσία βοηθά τα καταστήματα να εντοπίσουν τα καλύτερα video από το διαδίκτυο, και από πλατφόρμες όπως το YouTube, για τα προϊόντα τους και να τα ενσωματώσουν στη σελίδα τους.

 

Δέκα startup που ξεχώρισαν

Οι θέσεις που κατέλαβαν στον διαγωνισμό, πέρα από την επακόλουθη δημοσιότητα, προσφέρουν και χρηματικά έπαθλα που αγγίζουν τα 49.000 ευρώ. Συγκεκριμένα δόθηκαν έξι βραβεία των 1.500 ευρώ στις θέσεις 10 έως 5, 4.000 ευρώ στην 4η, 6.000 ευρώ στην 3η, 10.000 ευρώ στη 2η και 20.000 στην 1η θέση. Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

Botilia.gr, Acropolis Rock, Geomiso, Care Across, Classfund , Giaola.gr , Nimbata, Bloode, TomoTECH και η Goodvidio.

 

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιλεγμένες προτάσεις θα παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Endeavor Greece.​

codivio