Νέα

Δελτίο Τύπου Τεχνόπολη CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 17/02/2015

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


 


Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην


Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN


 


Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Τάσος Τζήκας, ο σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας του CERN Νίκος Ζιώγας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Από τη Γενεύη παρενέβη ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN Μανώλης Τσεσμελής, ο οποίος τόνισε: «Η προσπάθεια είναι να φέρουμε πιο κοντά το CERN με τα κράτη – μέλη που το στηρίζουν 61 χρόνια όχι μόνο επιστημονικά και τεχνολογικά, αλλά και σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας. Η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υλοποιηθεί αυτή η ανταποδοτικότητα. Είναι τα θεμέλια για το μέλλον και για την ανάπτυξη που τόσο ενδιαφέρει την Ελλάδα».


Η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα.


Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα που επιχειρεί να αξιοποιήσει με αυτό τον τρόπο τα επιτεύγματα του CERN. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Μεγάλη Βρετανία, που υπέγραψε πριν από δύο χρόνια, ακολούθησαν πριν από λίγες εβδομάδες η Νορβηγία και η Ολλανδία, ενώ μετά την Ελλάδα σειρά παίρνει η Αυστρία.


Για τη σημασία της συμφωνίας ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας υπογραμμίζει: «Η συμφωνία με το CERN είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών, στη διάρκεια της οποίας γνωρίσαμε τον κόσμο του CΕRΝ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες


επιστήμονες. Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης από εδώ και πέρα θα παίξει το ρόλο της «γέφυρας» ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και το CΕRΝ για τη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα ξεκινάμε ενημερώσεις σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και πανεπιστήμια. 


Επίσης από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η συμφωνία της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης με το CERN θα βοηθήσει την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να γίνει ένα κέντρο νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Θα είμαστε αρωγοί α’ αυτή τη συνεργασία και θα προσπαθήσουμε να την επεκτείνουμε προς όφελος της κοινωνίας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην περιοχή».


Συνέντευξη Τύπου Τεχνόπολη CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/02/2015

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ     Η διοίκηση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα... Περισσότερα »


Επένδυση 300.000 ευρώ από το Openfund για την Goodvidio

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 22/01/2015

Επένδυση 300.000 ευρώ από το Openfund για την Goodvidio Η επένδυση θα διατεθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας και την προώθηση της σε αγορές του εξωτερικού. Η Goodvidio , η εταιρεία λογισμικού που βοηθά ηλεκτρονικά... Περισσότερα »


ΔΤ Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης» και το CERN

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 05/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης» και το CERN       Συμφωνία συνεργασίας με τον πολυεθνικό ερευνητικό οργανισμό CERN υπέγραψε την Δευτέρα 1... Περισσότερα »


Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 06/10/2014

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης   Την  Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το  Πρώτο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής... Περισσότερα »


Πάρτυ Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 17/09/2014

  Στα πλαίσια της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε cocktail party με άρωμα Τεχνολογίας την... Περισσότερα »


Πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των εταιριών της Θερμοκοιτίδας Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 16/09/2014

Στα πλαίσια της 79ης ΔΕΘ στο περίπτερο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των Θερμοκοιτιζόμενων εταιριών και συγκεκριμένα των Novite Energy (Μελέτες & Καινοτόμα Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας), Vilabs... Περισσότερα »


Παρουσίαση της ερευνητικής μάδας PANDORA

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/09/2014

Παρουσίαση της ερευνητικής ομάδας PANDORA Η ερευνητική ομάδα PANDORA του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ θα παρουσιάσει την ανάπτυξη και το σχεδιασμό των ρομποτικών της οχημάτων το... Περισσότερα »


Παρουσίαση της ομάδας Aristotle Racing Team

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 11/09/2014

Η Aristotle Racing Team   του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.  θα παρουσιάσει το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, το οποίο λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό που... Περισσότερα »


Εκδήλωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 11/09/2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       Στα πλαίσια της 79 ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης... Περισσότερα »