Νέα

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 12/11/2015

Οι νέες τεχνολογίες, η επιχειρηματικότητα και οι StartUp's

 

Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση είναι  ζητήματα που προβληματίζουν έντονα  την κεντρική διοίκηση, τις  Περιφέρειες αλλά και  ειδικότερα  τους Δήμους.

Η  δημοτική  αρχή  πρέπει να σχεδιάζει και να υλοποιεί τοπικές δράσεις  για την  ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας  της ανταγωνιστικότητας  και τη μείωση της ανεργίας.

Με άμεσο στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας  και την βελτίωση της απασχόλησης  ο σύγχρονος Δήμος  τολμά, κάνει  το βήμα και υποστηρίζει  ταλαντούχους νέους  να δημιουργήσουν, με τις ιδέες τους,  μια νέα  επιχείρηση.

Η εμπειρία της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης από την δημιουργία του Πρώτου Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα παράλληλα και με την λειτουργία της Θερμοκοιτίδας για την φιλοξενία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων μπορεί να αξιοποιηθεί για την δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με  τη Δημοτική Αρχή  διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας Θερμοκοιτίδας για την φιλοξενία νέων επιχειρήσεων αξιοποιώντας  τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του Δήμου.

Επίσης  εξετάζει τη δυνατότητα του Δήμου να λειτουργεί προ-θερμοκοιτίδα, δηλαδή ενός μηχανισμού εκπαίδευσης και υποστήριξης νέων δυνητικών επιχειρηματιών πριν την έναρξη της δραστηριότητας ώστε να αυξηθεί το ποσοστό βιωσιμότητας των νέων επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν.

Για τα παραπάνω αλλά και για κάθε ζήτημα σχετικό με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο Δήμο σας  θα είμαστε στη POLIS_2015, περίπτερο 13 stand 14Α (δίπλα στο stand της ΚΕΔΚΕ) 12-15/11/2015.

 

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015 Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στην 10η Polis 2015

Επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 07/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης     Το μοναδικό τεχνολογικό πάρκο της χώρας, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης... Περισσότερα »


Συνάντηση-Ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 04/09/2015

    Συνάντηση-Ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Σας προσκαλούμε στη συνάντηση – ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα θέματα της... Περισσότερα »


Δελτίο Τύπου Κατατέθηκαν οι δύο πρώτες αιτήσεις για την Θερμοκοιτίδα του CERN στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 18/06/2015

Κατατέθηκαν οι δύο πρώτες αιτήσεις γιατην Θερμοκοιτίδα του CERN στη Θεσσαλονίκη Οι δύο πρώτες αιτήσεις για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες του CERN για να δημιουργήσουν προϊόντα και... Περισσότερα »


Υπηρεσία ενεργειακής διαχείρισης για επιχειρήσεις από τον ΟΤΕ σε συνεργασία με την ASSETCOM

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 16/06/2015

Μειωμένα λειτουργικά κόστη και αύξηση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων υπόσχεται η νέα υπηρεσία Energy Management από τον ΟΤΕ. Πρόκειται για μία πλατφόρμα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο με... Περισσότερα »


Η Goodvidio είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 22/05/2015

Η Goodvidio είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας. Στο... Περισσότερα »


Ημερίδα με θέμα: Προοπτικές & τρόποι ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων (start ups) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 26/03/2015

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Επιμελητήριο Ημαθίας και το Δήμο Νάουσας σας προσκαλούν στην ενημερωτική... Περισσότερα »


Ημερίδα με θέμα: Προοπτικές & τρόποι ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων (start ups) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 23/03/2015

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα   με θέμα :... Περισσότερα »


Ημερίδα με θέμα: Προοπτικές & τρόποι ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων (start ups) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 19/03/2015

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Πέλλας σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα   με θέμα :... Περισσότερα »


Ημερίδα με θέμα: Προοπτικές & τρόποι ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων (start ups) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 17/03/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ           Το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία   με  την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και   την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας   σας προσκαλούν... Περισσότερα »